С по-трайни бои маркират пешеходните зони в София 18.03 | 12:53

Новата маркировка ще издържа три години

От Елена Коцева

Столичната община ще започне да опреснява с нов вид боя пешеходните пътеки в София, съобщи пред журналисти заместник-кметът Любомир Христов.

Новата маркировка, която се предвижда да се използва ще издържа три години, а досега използваната акрилна боя издържаше половин година.

Любомир Христов участва във връчването на награди в конкурса на националната кампания "Ползвай колана! Спасявай живота", която е част от българо-холандския проект за използване на предпазните колани на всички места в автомобилите и обезопасителните системи при превозване на децата.

В края на кампания близо 600 деца от 39 училища и детски градини получиха награди за рисунките си на тема "Мамо, татко, коланите спасяват!".

Творбите им ще бъдат подредени във фоайето на Столичната библиотека, Столичната община и ще се използват при следващите кампании за безопасност на движението.

Пред журналисти Христов посочи, че като мерки за повишаване на безопасността на движението е предприето осветяването на пешеходни пътеки. Това вече е направено за 40 от предвидените 100.  

 

Водещи

Най-четени