София до юни месец с 10 напълно обновени подлеза? 08.04 | 12:17

Това обеща столичният кмет, като каза, че още 8 подлеза в София вече се ремонтират

От Кремена Бедерева

"Започнахме ремонт на още 8 подлеза в София - това са шест подлеза по "Цариградско шосе”, един на бул. "Мадрид” и един на бул. "Сливница”. Средствата за тези ремонти са 240 хил. лв. и са отпуснати от Столична община. До юни месец в София трябва да има 10 напълно обновени подлеза.

Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която провери как протичат строително-монтажните дейности в подлеза при гара "Подуяне”, предаде Агенция "Фокус”.

"След това през юли сме предвидили да започне ремонт на три подлеза по "Ботевградско шосе”, обеща още столичният кмет.

"Не може във всеки подлез да сложим жива охрана, защото това би било много скъпо, затова предвиждаме в по-малките подлези да се изгради видеонаблюдение”, каза Фандъкова.

Възстановяването на подлеза при гара "Подуяне" трябва да приключи 86 дни след отваряне на строителната площадка, т.е., в края на месец май.

В подлеза се подменят електрическите и ВиК инсталациите, изграждат се помещения за социални дейности, изграждат се тоалетни, поставят се и кабини за охрана.

Една част от подлеза ще бъде ремонтиран от НКЖИ, тъй като е тяхна собственост. Това е част, която излиза на коловозите на гарата, каза Фандъкова.

Проектът се финансира по ОП "Регионално развитие” като средствата за този подлез са в размер на 1 034 162, 014 лв.

Кметът Фандъкова каза, че е направила проверка и на другия подлез, който се ремонтира - при ж.к. "Бокар” и там ремонтните дейности протичат също в срок.

Тя каза още, че вече 100 улици в София са измити и тази дейност ще продължи. За Великден ще бъдат измити пространствата около храмовете в София, а за 24 май ще се измиват дворните пространства на училищата.

Водещи

Най-четени