Столичната община се отказва от повишението на цените за паркиране 18.03 | 18:51

Ще се ограничи времето за престой в "синя зона" - до 2 часа, а в "зелена" - до 4 часа

От Кремена Бедерева

Столичната община ще предложи зоните за краткотрайно паркиране в София да станат две - "синя" и "зелена", но цената за престой на час и в двете да е 1 лев, се посочва в съобщение на пресцентъра на общината.

Ще се ограничи времето за престой в "синя зона" - до два часа, а в "зелена" - до четири часа.

Основната цел е изтласкване на паркирането от идеалния център към периферията. Тази цел остава непроменена. Ще се въведе по-строг ред в паркирането, за да осигурим по-спокойно и улеснено придвижване. Но промяната в цените на горивата променя и границите на социалната поносимост.

Затова общината ще предложи на Столичния общински съвет (СОС) да не увеличаваме цената за паркиране и за репатриране", посочва заместник-кметът Любомир Христов, цитиран от пресцентъра.

"Синя зона" ще бъде оградена от булевардите "Сливница", "Васил Левски", "Ген. М. Д. Скобелев" и "Христо Ботев", а "зелена зона" ще е във външния й периметър и ще се ограничава от бул. "Кн. Мария Луиза", ул. "Белоградчик", ул. "Веслец", ул. "Клокотница", ул. "Будапеща", ул. "Козлодуй", ул. "Константин Стоилов", бул. "Ген. Данаил Николаев", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Пенчо Славейков", бул. "Ген. Е. И. Тотлебен", бул. "Ген. М. Д. Скобелев", ул. "Опълченска".

С новото разпределение цялостният обхват на зоните за платено паркиране няма да се промени.

 

Водещи

Най-четени