Учение в случай на земетресение се проведе в София (СНИМКИ) 28.05 | 17:20

То е по идея на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и на главен комисар Александър Джартов, директор на пожарната

От iNews

Полево учение за действия при земетресение по Плана за действие при земетресение се проведе днес в София. Около 500 души, 7 институции, доброволци и 11 частни структури се включват в учението. Първата цел на учението, организирано от Столичната община за действие при земетресение е да проиграем координацията и комуникацията между различните служби, които са призвани да реагират много бързо в помощ на хората в София, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Важно е също да обясним на хората какво се прави, защото никой не е застрахован, посочи също кметът Фандъкова.

Учението се проведе на територията на ж.к. "Люлин" 6, между бул. "Панчо Владигеров" и ул. "Джавахарал Неру".

Столична община има Плана за защита при бедствия и на терен бяха представени показани спасителни действия по План за земетресение.

В учението участваха Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН), Столичната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (СДПБЗН), Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), Аварийно спасителното звено на Столичната община, Българския Червен кръст, структури на Министерството на отбраната и Военномедицинска академия, Столичната РЗИ, район "Люлин", "Софийска вода", "Електрохолд", "Евроканал", доброволци на Столичната община и пловдивския доброволен отряд, хранителни вериги, компании за минерална вода, за техника и оборудване, мобилни оператори.

 

Водещи

Най-четени