Спокойна нощ в „Бистришко бранище” 08.07 | 11:11

На мястото са патрулирали към 80 пожарникари и горски служители, каза кметът Йорданка Фандъкова

От Георги Георгиев

Нощта е минала спокойно във витошкия резерват "Бистришко бранище”.Там е имало само дежурни екипи, състоящи се от около 80 пожарникари и горски служители, които са следели локалните огнища. Това заяви столичният кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването "Денят започва в неделя” на БНТ.

Благодарение на направените просеки, мястото на пожара вече е достъпно от всички страни и не се налага използването на хеликоптери при гасенето, каза Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус".

Кметът призова туристите да избягват засегнатия от пожара район, за да се избегнат евентуални инциденти и допълни, че там има засилено полицейско присъствие именно с тази цел.

"Със сигурност в такива моменти е възможно в организацията да има грешки, защото в края на краищата това е бедствие, а първата задача по време на бедствие е то да бъде овладяно”, каза кметът Фандъкова.

Тя за пореден път изрази благодарност към всички, взели участие в гасенето на пожара и оказали съдействие при оперативната работа на специалистите.