"Аз обичам спорта" събира деца на спортен празник в парка "Заимов" 11.05 | 13:17

Министерството на спорта продължава добрите инициативи сред младите

От iNews.bg

Министерството на физическото възпитание и спорта организира голям Спортен празник на 15 май /неделя/ в парка "Заимов". Официалното откриване ще започне в 10,00 ч. на естрада, изградена в центъра на парка. Инициативата е част от Националната кампания "Аз обичам спорта" на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Идеята е в рамките на целия ден над 1000 деца да се включат в игри и спортове като футбол, бадминтон, миниволейбол, стрийтбаскет, стрелба с лък, тенис на корт, тенис на маса, лека атлетика, петанк, спелеология, ролери и скейтборд, организирани съвместно с българските спортни федерации. За целта ще има специално поставени спортни съоръжения.

Българската асоциация "Спорт в училище" и асоциация "Родители", съвместно с Министерството на физическото възпитание и спорта, организират на 14 май /събота/ за 19-ти пореден път в цялата страна Световен ден на предизвикателството и за втора година Фамилатлон. В София проявите ще се проведат в Южния парк от 10,30 до 16,00 ч. Тази голяма инициатива за масов спорт ще премине под знака на Националната кампания "Аз обичам спорта" на МФВС.

Организаторите на трите спортни събития ще дадат пресконференция утре, 12 май, от 11,00 ч. в заседателната зала на 5 етаж в МФВС. От страна на спортното ведомство ще участва зам.-министър Иван Ценов.

Водещи

Най-четени