"Алианц Арена" ще свети в зелено на финала в Шампионската лига 11.05 | 21:10

Откакто арената откри врати през 2005 година тя стана едно от най-популярните футболни съоръжения в целия свят

От Божидар Азманов

Домакинът на финала на Шампионската лига стадион "Алианц Арена" ще светне в зелено специално за двубоя между Байерн Мюнхен и Челси.

Откакто арената откри врати през 2005 година тя стана едно от най-популярните футболни съоръжения в целия свят. Едно от най-впечатляващите неща е фасадата на стадиона, която свети в различни цветове в зависимост от това какъв мач се играе.

Когато на терена е Байерн Мюнхен, съоръжението е озарено в червен цвят. Когато другият местен тим - Мюнхен 1860, има среща, стадионът е облян в синьо. Когато пък Германският национален отбор има двубой в Мюнхен, "Алианц Арена" е в бяло.

За финала в Шампионската лига обаче ще бъде направено нещо уникално и стадионът ще светне в бяло с нишка от синьо-зелено каре.

"Стадионът е познат по света с впечатляващата си способност да свети в червено, бяло или синьо, както и заради невероятната атмосфера на него. Оцветяването в синьо и зелено ще стане за първи път и ще бъде специално, за да се почете финалът.

Гледаме към него и пожелаваме на всички фенове от Лондон, Мюнхен и целия свят невероятно преживяване", заяви Джо Грос, шеф на маркетинговия отдел на "Алианц Арена".

На 19 май новия вид на съоръжението ще посрещне Челси и Байерн Мюнхен. Тогава ще стане ясно дали лондончани ще триумфират с титлата за първи път в историята си или "баварците" ще станат първия клуб, който е печелил трофея на своя стадион.

Водещи

Най-четени