"Арена Армеец" приема най-атрактивното състезание в света 10.11 | 16:52

За състезателното трасе са необходими 1200 кубика (60 тира) специална пръст, 1000 бали слама и 3600 кв. м. специално покритие за пода

От Мариян Найденов

На 17 декември за първи път у нас ще гледаме екстремен мотоциклетизъм в зала. Столичната "Арена Армеец" ще се превърне в сцена на невероятно шоу - финалът на световния шампионат по мотокрос фристайл за 2011 г.

За състезателното трасе са необходими 1200 кубика (60 тира) специална пръст, 1000 бали слама и 3600 кв. м. специално покритие за пода. Това грандиозно съоръжение ще бъде изградено за 3 дни и 3 нощи, съобщи днес в Пресклуб "България" председателят на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов.

Много строителна техника и работна ръка ще бъде ангажирана в изпълнението на проекта. На трасето ще се състезават 8 мотоциклетисти, които имат право да карат в тази рискова дисциплина. Предвидени са и 4-има резерви.

По време на състезанието ще бъде проведено и награждаване на България за най-добър домакин на кръгове от шампионатите в дисциплини мотокрос и супермото.

Изненадата за публиката обаче е съвсем друга. В отделна част от този кръг пилотите ще се опитат да поставят световен рекорд на висок скок, като те ще имат за цел да прелетят на 14 метра над земята. Това ще се случи на една от четирите рамки за скокове, които ще бъдат доставени от чужбина.

Независимо че рекламната кампания ще започне другата седмица, вече са продадени докрай най-скъпите билети на цена по 160 лв. Най-евтините са по 20 лв.

На въпрос дали федерацията е готова и догодина да бъде домакин на кръг от фристайл шампионата, Богдан Николов поясни, че най-голямото предизвикателство е студения месец декември, когато е финалът. Тази година федерацията ни се пребори срещу конкуренцията на Бразилия, въпреки топлия климат на южноамериканската страна.

"Арена Армеец" отваря врати на 17 декември в 17:00 часа, а от 19:00 ч. е официалното откриване на надпреварата. Финалите пък започват от 21:00 часа.

Водещи

Най-четени