"Божествено" съвпадение между Барселона и папския конклав 13.03 | 17:00

Каталунците винаги печелят с един и същи резултат, когато във Ватикана се избира нов папа

От iNews.bg

Стряскащо съвпадение припомниха статистиците, ден след разгромния успех на Барселона с 4:0 над Милан във втори 1/8-финален мач от Шампионската лига.

Както повечето от вас вероятно са запознати, двубоят между каталунците и Милан се състоя в момент, когато във Ватикана тече конклав за избора на нов папа.

Оказа се, че до този момент Барселона е играл три пъти в момент, когато е бил в ход изборът за нов предводител на римокатолическата църква.

Стряскащото е, че има наличие на "божествено" съвпадение, а именно - във всичките три пъти, когато Барселона е играл в период на папски конклав, "лос кулес" са печелили с един и същи резултат - 4:0.

Последният подобен случай бе снощи, но историята помни още два такива.

През 1958 година конклавът провъзгласява за нов папа тогавашния патриарх на Венеция Анджело Ронкали, който приема името Йоан XXIII. Същевременно Барселона играе с Лас Палмас и печели с 4:0.

Точно двадесет години по-късно идва ред и за нов конклав. Кардиналите посочват за папа Карол Йозеф Войтила, който приема името Йоан Павел II. По същото време се състои едно от изданията на "Ел Супер Класико" между Барселона и Реал Мадрид, което завършва с абсолютно същия резултат - 4:0 за каталунците.

Водещи

Най-четени