Двама българи стартират в хард-ендуро надпреварата King of The Hill 2016 07.04 | 14:55

Близо месец преди първото домакинство на България в Балканския шампионат по Хард Ендуро през май някои от родните пилоти тренират усилено из европейските трасета

От Даниел Любомиров

Близо месец преди първото домакинство на България в Балканския шампионат по Хард Ендуро през май, някои от родните пилоти тренират усилено из европейските трасета. За първи път страната ни ще има двама състезатели в екстрийм-ендуро надпреварата King of the Hill, която ще се проведе този уикенд (9-10 април) в Румъния. Това са младият талант Теодор Кабакчиев (KTM), който ще стартира в клас Pro и опитният Стоян Пачарозов (Gas gas), който ще опита да се справи с конкуренцията в клас Expert.

Сезон 2016 стартира много добре за Кабакчиев, който спечели победата в Ендуро Фест Кърджали в профи класа. След това състезателят на Габрово взе участие в надпреварата No fear, no limits в Хърватска, където завърши на 12-то място от 56 участници. В края на март Кабакчиев триумфира безапелационно в първия кръг от Балканския шампионат по Ендуро, който се състоя в Себис (Румъния). Сега 18-годишният талант е готов да повтори този невероятен успех и в Арад.

За Стоян Пачарозов това е първо участие в King of the Hill. Той ще се състезава в клас Expert, еквивалентен на клас Standart в родния шампионат. Пачарозов се представи доста добре в миналогодишното издание на BG-X Enduro-шампионата, завършвайки на 2-ро място в Standart и спечелвайки титлата в любителския "Сеньор 45+”.

Още по темата четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени