"Екзекутор" на Лудогорец сменя Ловрен срещу България 09.10 | 13:33

Домагой Вида излиза в титулярния състав на Хърватия, потвърди Нико Ковач

От iNews.bg

Защитникът на Динамо Киев Домагой Вида ще замени контузения Деян Ловрен в титулярния състав на Хърватия за утрешната евроквалификация с България.

Това потвърди днес селекционерът на "шахматистите" Нико Ковач, преди той и неговите футболисти да излетят за София.

Както е известно, Деян Ловрен отпадна от сметките на хърватите поради контузия в коремната област, като на негово място бе повикан защитника на Панатинайкос Гордън Шилденфелд.

Нико Ковач обаче потвърди, че партньор на Ведран Чорлука в сърцето на отбраната ще бъде Домагой Вида.

Този футболист е добре познат на българските фенове, след като именно той отбеляза победния гол при успеха на Динамо Загреб с 3:2 над Лудогорец преди две години, който драматично елиминира "орлите" от предварителните кръгове на Шампионската лига.

"Щеше да е хубаво Деян Ловрен да е с нас, но имаме и други решения", сподели Ковач пред репортерите. "Познавам добре Шилденфелд, а той познава отбора. Не очаквам проблеми", добави селекционерът.

"Домагой Вида ще бъде в стартовия състав утре вечер", потвърди още Ковач.

Селекционерът призна, че очаква България да бъде труден съперник за Хърватия, особено на собствен терен. "Винаги излизаме за победа, независимо от съперника. Знаем, че ще бъде трудно. България е в подем, като те са неприятен опонент, когато играят на собствен терен. Ние обаче сме оптимисти и сме сигурни, че всичко ще се развие по план", сподели специалистът.

Водещи

Най-четени