"Закъснялото" писмо на Бербатов за Стилиян и Мартин 12.06 | 11:11

Бербо засвидетелства любовта и признателността си

От Даниел Любомиров

Димитър Бербатов се обърна по уникален начин към бившите си съотборници от ЦСКА и националния отбор Стилиян и Мартин Петрови.

Признателността си към двамата нападателят изказа в емоционално и искрено писмо. Бербатов сам го нарича "Закъснялото писмо" и го разкрива пред "24 часа".

Ето и писмото на Димитър Бербатов:

Има моменти в живота на човек, когато усеща, че е пропуснал нещо важно. Когато е пропуснал да каже нещо важно. Когато е трябвало да реагира, но не го е направил. Точно такова чувство ме обзе, когато гледах последното шоу на Дейвид Летърман.

За тези, които не знаят, Дейвид Летърман е водещ на The Late Show ("Късното шоу”) - едночасово американско комедийно и токшоу, което се излъчва по CBS. Един от най-гледаните и най-обичани телевизионни водещи се оттегли от екран след 33 години и 6024 епизода. Тъжно, колкото и да го направи със стил и много хумор - както обикновено.

Но не това ме впечатли и накара да пиша сега. Всеки, който гледа такъв тип предавания, е запознат, че в този бизнес конкуренцията е нечовешка. Летърман имаше такава в лицето на Джей Лено - големия му конкурент, както и в лицето на младата генерация: Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon, Stephen Colbert, Conan O'Brien.

Всички те водят почти еднакви предавания, които се излъчват в различни телевизии почти по едно и също време. През седмицата, в която Летърман щеше да води последното си шоу, всеки от изброените отдели време в собственото си шоу да каже какво мисли за този факт. Някои преместиха своето шоу в друг час, за да не съвпада с шоуто на Летърман и да могат и техните зрители да гледат последния епизод.

Тези пък, които не го преместиха, по време на своето шоу призоваваха зрителите да превключват на CBS. Трети написаха текст по темата. Всеки намери начин да сподели своите впечатления, да разкаже своята история, преживяна с Летърман, почти всеки, ако не и всички споделиха, че са гледали това шоу още от тийнейджъри и са мечтали един ден да бъдат като него.

И как той по един или друг начин им е помогнал или просто ги е вдъхновил да успеят. Накратко: тези хора, с които Летърман се е конкурирал толкова време, му отдадоха заслуженото и му засвидетелстваха уважение - респект към един от най-големите сред тях. Това ме впечатли. И ме накара да се замисля. Колко често ние в България правим или сме правили подобно нещо?

Цялото писмо на Димитър Бербатов четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени