"Златният" Иво Ангелов с шампионско посрещане в София 24.09 | 11:30

"Кой е №1? Иво, Иво!!!", скандираше множеството на летище "София"

От Мариян Найденов

По шампионски бе посрещнат единственият ни златен медалист от Световното първенство по борба в Будапеща Иво Ангелов при завръщането си в България снощи.

Въпреки късния час - 23:00 часа на летище София бяха дошли неговата съпруга Венета и 9-месечната му дъщеричка Яна, които пристигнаха от Перник, където семейството живее. Много приятели, фенове и журналисти също бяха на посрещането. "Кой е №1? Иво, Иво!!!", скандираше множеството.

Иво Ангелов е първият световен шампион за годината от всичките ни олимпийски спортове досега. През този сезон той спечели и европейската титла.

"Изключително съм щастлив, благодаря на всички приятели, журналисти и на всички дошли да ме посрещнат", каза шампионът.

"Най-ценното ми отличие се роди на 1 януари. И другите ми отличия са ценни, но дъщеричката ми е най-важна. Чувствах се в много добра форма. Нито за миг не съм си помислил, че мога да загубя и се получи. Зарадвах цяла България. Следващата ми цел е Олимпиадата Рио 2016", добави Ангелов.

"Много неща съм научил от старши треньора Армен Назарян, с когото преди това бяхме и съотборници. Той ме научи да вярвам в себе си. Тук е моментът да му благодаря на него и на целия треньорски щаб в лицето на Милчо Радуловски и Янко Шопов, защото без тях нито аз ще съм световен шампион, нито Христо Маринов, нито Елис Гури...", каза още Иво Ангелов.

"Никога не съм се и съмнявал, че Иво ще стане световен и европейски шампион", каза Армен Назарян. "Аз съм му предал своя дух. Той знае, че трябва да се бори срещу съперника, срещу съдиите, че ако трябва и срещу цялата зала.

Доволен съм от представянето на всички момчета, макар че имаше и съдийски грешки и липса на техника. Ще продължим да работим в тази посока", добави двукратният олимпийски шампион.

Най-четени