"Интерлагос" отпада от календара на Формула 1? 16.04 | 14:22

Бърни Екълстоун се закани, че ще извади легендарната писта от сметките за 2014 година

От Константин Симидчийски

Бъдещето на легендарната писта "Интерлагос" във Формула 1 продължава да бъде под въпрос, след като Бърни Екълстоун отправи поредна заплаха към организаторите на състезанието в Сао Пауло.

Съоръжението в Бразилия е едно от най-знаковите в календара на "кралските гонки", но застаряващата писта в Сао Пауло се нуждае от спешно освежаване и подобряване на условията.

Имайки предвид, че такива засега липсват, Екълстоун заяви пред бразилските медии, че надпреварата на "Интерлагос" през ноември може да бъде последна за трасето.

"Организаторите на състезанието обещаха подобрения на пистата, които засега не са осъществени", заяви Бърни.

"Несъмнено е, че "Интерлагос" е една от най-добрите писти в света, но условията за отборите и феновете са най-лошите в целия календар. Не казвам, че всичко трябва да бъде на нивото на Шанхай, но трябва да покрива минимума от нашите нужди. Нямаме и правото да притискаме останалите писти да подобряват условията си, докато "Интерлагос" остава на същото ниво", добави Екълстоун.

"Ако пистата не е на достатъчно добро ниво, то през 2014 година няма да се върнем в Сао Пауло", закани се съвсем открито босът на Формула 1.

Водещи

Най-четени