"Когато Господ беше българин" - уникални кадри от "Парк де Пренс" 20.11 | 13:44

На 28 ноември от 21:00 часа БНТ ще излъчи непоказвани досега кадри от историческата победа над Франция

От Мариян Найденов

Непоказвани кадри от дните, белязали паметната победа на националния отбор по футбол над Франция през 1994 г., ще покаже Българската национална телевизия на 28 ноември от 21:00 часа във филма "Когато Господ беше българин".

30-минутният филм на спортния журналист от БНТ Антония Близнакова и режисьора Григор Николов ще бъде излъчен преди студиото на мача Лудогорец - ПСВ (Айндховен).

На 17 ноември се навършиха 20 години от паметния футболен мач на стадион "Парк де Пренс", когато отборът на Димитър Пенев победи Франция с 2:1, а националът Емил Костадинов се превърна в герой, класирайки България за Световното първенство в САЩ със знаменития си гол в последната минута.

В дните преди, по време и след незабравимия мач на стадион "Парк де Пренс", екип на БНТ придружава националите и заснема уникални кадри, с които не разполага нито една друга телевизия.

В "Когато Господ беше българин" пред камерата на Антония Близнакова 20 години по-късно застават героите на мача, които си спомнят за паметната дата и разказват как се е променил животът им след това.

Водещи