“Левски“ вече с нов собственик 06.03 | 14:54

Новите шефове ще преразгледат заплатите на футболистите

От iNews.bg

Левски има нов Надзорен съвет. В него влизат трима души, които бяха утвърдени на Общото събрание на клуба. Начело на Надзорния съвет е Георги Попов, който е новият мажоритарен собственик на "сините" и приближен до Васил Божков, предаде Sporta.bg

Останалите двама са Александър Тумпаров и Михаил Тодоров. Тумпаров е сред основателите на "Еврофутбол". Той е първият управител на компания и минава за дясна ръка на хазартния бос и нов благодетел на Левски - Васил Божков.

Tримата заменят в Надзорния съвет на Левски Спас Русев, синът му Евгени и легендата Кирил Ивков.

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев съобщи, че бюджетът за заплати на футболисти ще бъде значително намален, а трансферите на този етап не са приоритет. Ще бъдат привличани футболисти само, ако е абсолютно сигурно, че даден играч ще бъде полезен за отбора. 

"Има доста задължения да се погасяват. Най-нормалното е бюджетът за заплати да бъде намален", обяви Колев на пресконференцията след края на Общото събрание, което се проведе в НДК.

"Искам обаче да подчертая, че ще се опитаме това да не бъде за сметка на качеството на отбора. Трансфери ще се правят само в краен случай. Трябва да сме сигурни, че даден играч ще бъде изключително полезен за тима ни, за да бъде трансфериран", каза Колев.

Павел Колев обясни, че има стратегия за погасяването на задълженията на клуба. "Конкретни срокове е трудно да се посочат в момента. Най-голямата причина е, че част от тези задължения са натрупани назад във времето и тепърва предстоят разговори за начина на плащане, дали да се разсрочат и в какъв размер да се платят", каза Колев.

"Стратегия има, но има доста контрагенти, с които да се говори. Най-спешно беше да подсигурим лиценза за Европа, то стана факт още преди Общото събрание. Ние ви информирахме, че то е свършено, а струваше и пари. Оттук-нататък има няколко неща за правене. Чисто стратегически за нас е важно да изчистим репутацията на клуба. През годините за съжаление Левски се беше превърнал в синоним на некоректен партньор. Това ще приключи", добави изпълнителният директор на Левски.  

Водещи

Най-четени