"Отборът на сърцето" и Бербатов ще помагат на българските деца 18.04 | 16:28

Идеята на този звезден тим е да подпомага със своето спортно шоу развитието на потенциала на децата на България

От Мариян Найденов

На 20 април 2012 година (петък), от 18:00 часа на терените на Спортна зона - Герман, ще се проведе първият мач срещу журналисти от поредицата благотворителни срещи в страната. Популярни лица от екрана, шоубизнеса, музиканти и бивши футболисти ще играят абсолютно безвъзмездно в приятелски срещи срещу общински, частни и корпоративни футболни клубове, както и такива на ветерани и аматьори в цялата страна.

В Отбора на сърцето ще вземат участие познатите ни Лео Бианки - телевизионен водещ и кулинар, водещите Димитър Рачков, Ники Кънчев, синът на Георги Мамалев - Алекс, Мирослав Георгиев от Биг Брадър - сезон 2, актьорът Ники Илиев, музикантите Мария Илиева, DJ Doncho, Спенс, IGRATA, Тома, Кристо, 100 кила, както и футболните легенди Мартин Зафиров, Ради Здравков, Предраг Пажин и др.

Идеята на този звезден тим е да подпомага със своето спортно шоу развитието на потенциала на децата на България. Затова се обръщаме към всички аматьорски отбори в страната с покана да се включат в програмата на този футболен сезон, който за Отбора на сърцето ще продължи до края на октомври месец тази година.

Набраните средства от футболните срещи ще бъдат дарени на фонда за подкрепа развитието на изявени деца на Фондация "Димитър Бербатов".

Целите на проекта "Успелите деца на България" са да създава сред децата нагласа на уважение към успеха, дължащ се на талант и усилия; да стимулира развитието им в различни области; да ги мотивира да търсят изява; да намали агресията и насилието сред тях, чрез пренасочване на енергията им в градивна посока. Той е толкова по-успешен, колкото повече деца бъдат мотивирани да се стремят към своя вътрешен максимум и колкото повече обществото засвидетелства внимание и уважение към техните постижения.

"Подкрепяме този проект на Митко Бербатов, защото ние, като отбор вярваме в потенциала на българските деца и искаме да имат повече възможности да прославят родината си със своите таланти, за нас това е една позитивна кауза, зад която заставаме с удоволствие", сподели Лео Бианки, капитан на Отбора на сърцето.

"Радвам се, че и други известни хора застават с имената си зад каузата, която аз съм избрал. За децата е много важно да видят, че това, което постигат, се забелязва и че повече хора застават зад тях. Вярвам, че мачовете ще бъдат атрактивни и забавни и че идеята да подкрепяме потенциала на нацията ще получи още по-голяма популярност. Дано повече отбори се включат в тази спортно-артистична кампания - талантливите деца със сигурност го заслужават!", коментира учредителят на едноименната фондация Димитър Бербатов.

До този момент има проявен интерес към съревнование с Отбора на сърцето от страната в градовете Банско, Варна, Бургас, Луковит, Габрово и др.

Водещи

Най-четени