"Пирели" избра хард и софт гуми за първите четири старта от Формула 1 16.02 | 13:48

Италианският производител се цели в по две спирания в бокса на състезание

От iNews.bg

Италианският производител "Пирели" обяви официално типовете гуми, които компанията ще достави за първите четири старта от Формула 1 за 2011 г., които предстои да бъдат проведени в Бахрейн, Австралия, Малайзия и Китай.

След поредица от частни тестове и съвместни действия с отборите от Формула 1, "Пирели" стигна до решение основната смес на гумите да бъде хард, докато допълнителната или т.нар. "опционална" ще бъде софт.

"Решението бе взето въз основа характеристиките на пистите в близкия и далечен изток, които предлагат високо ниво на сцепление, а вероятно и високи температури на асфалта и въздуха", коментираха от щаба на италианската компания. 

От страна "Пирели" също така добавиха, че се стремят към спиране по два пъти в бокса на всяко състезание.

"Ценната информация, които успяхме да извлечем както от частните, така и от официалните тестове ни показа, че нашата номинация на хард и софт гуми е най-добрият избор както за пилотите, така и за феновете. Очакваме успешен дебют на Гран при и страхотно шоу в близкия и далечен изток в следващите четири състезания", сподели директорът на мотоспорта в "Пирели" Пол Хембъри.

"До този момент се радваме на чудесно сътрудничество с отборите от Формула 1. След като и типовете гуми, номинирани от нас за следващите четири старта вече са известни, аз съм сигурен, че това ще помогне на отборите да се фокусират върху тяхното развитие преди началото на сезона", добави той.

Хард гумите на "Пирели" бяха сравнително малко използвани по време на официалните тестове във Валенсия и Херес, но вече бе установено, че те предлагат добър баланс между издръжливост и скорост. Софт сместта ще бъде вариант за увеличаване на скоростта, но и за сметка на здравината на гумите, които ще се рушат много по-бързо.

Водещи

Най-четени