"Сините" зарадваха свой привърженик 19.11 | 15:31

Уникална по рода си инициатива направи ръководството на Левски

От Краси Киров

Ръководството и футболистите на Левски сбъднаха мечтата на 31-годишният Тодор от Дневен център за хора с интелектуални затруднения "Светове".

Наставникът на "сините" Антони Здравков и футболистите Станислав Ангелов, Орлин Старокин и Антонио Вутов посетиха центъра на ул. Рикардо Вакарини № 8 в столичния квартал "Гоце Делчев", за да се срещнат с Тошко. Вижте снимки в галерията.

Тодор е голям фен на Левски и присъства на почти всички мачове на Левски. Негов любимец е Орлин Старокин. Мечтата на Тодор бе да се видим именно със своя любимец отблизо и да си поговорят.

Орлин Старокин подари фланелка с автограф на Тодор, който веднага облече екипа. Всички посетители на центъра получиха много подаръци от Левски под формата на шалчета, списани, картички и други фенски артикули.

Футболистите на Левски се запознаха с всички помещения в Дневния център и подариха ръчно изработени сапуни със син цвят.

Треньорският щаб и футболистите си размениха по няколко думи с хората от центъра. Орлин Старокин обеща на своя фен, че ще го зарадва с победа във Вечното дерби за Купата на България.

"Зарадвахме Тошко, а и ние сме очаровани от посрещането. Той е истински фен на Левски и искахме да го зарадваме, да сбъднем тази негова мечта. Искахме да го уважим, както и неговите приятели. Ще продължим да го правим и в бъдеще. Чрез такива събития разбирам, че футболът е просто една игра, но най-вече разбирам, какъв клуб е Левски. С Тошко се познаваме от квартала. Аз винаги играя мотивирано, но тази среща ще е още един допълнителен плюс за мен, когато изляза на терена. Всеки футболист на Левски трябва да е за пример на обществото. Смятам, че ще се придържаме към това нещо. На Тошко мога да му обещая, че ще го зарадвам с победа над ЦСКА и продължаване напред за Купата на България. Левски се бори винаги и за титлата, така че се надявам, че догодина през май ще сме шампиони", заяви развълнуваният Орлин Старокин.

Дневният център, който посещава Тошко, е проект на Фондация "Светът на Мария". В него млади хора с лека до умерена степен на интелектуални затруднения се учат на социални, битови и трудови умения. Благодарение на социалната ангажираност на ръководството на "сините” и на самите футболисти с посещението си, те сбъднаха една голяма мечта и показаха колко необикновен клуб е Левски.

Водещи

Най-четени