"Уембли" може скоро пак да приеме финала в Шампионската лига 06.06 | 15:56

От УЕФА са останали очаровани от спортната организация на англичаните и може да удостои Лондон с поредно домакинство скоро

От Краси Киров

Финалът на Шампионската по футбол може шокиращо да се завърне на "Уембли" през 2013 - само две години, след приетият през тази година сблъсък между Барселона и Манчестър Юнайтед в английската столица.

"Дейли Мейл" помества в свой материал, че ръководните фактори на УЕФА са останали впечатлени от успеха, който домакините на 28 май са отбелязали в своя ангажимент.

"Уембли" бе специално похвален от УЕФА за професионализма и добрата си работа за осигуряване на зрелището, като от централата дори определиха тазгодишния финал за "най-добрият, откакто турнирът промени името и формата си през 1992".

Финалът догодина ще бъде проведен на ст. "Алианц Арена" в Мюнхен, но се смята, че УЕФА има силно желание да избегне колаборацията си в това отношение със стадиони, които носят имена на спонсори.

В случай, че "Уембли" отново бъде избран за домакин на финала на Шампионската лига през 2013, то едва ли и Футболната асоциация на Англия ще има нещо против, имайки предвид осъществената печалба в размер на 1 милион паунда от 28 май.

Митичният стадион в Лондон е домакинствал на вече шест финални битки от най-силния клубен турнир на континента, а ако съоръжението получи шанс да го стори за седми път през 2013, то "Уембли" ще се превърне и в първият стадион, домакинствал на два финала в разстояние на само две години.

Водещи