12 държави ще предават финалните мачове в "Арена Армеец" 03.11 | 10:02

Децата ще имат възможност да получат тенис урок от една от участничките в турнира

От Краси Киров

Огромен интерес съпътства Турнира на шампионките в София. Полуфиналите и финала ще бъдат предавани пряко в 12 държави от целия свят.

С разпространението на картината по света се занимава IMG Media и екипът, който включва коментатор, вече пристигна в нашата столица.

Предавания от зала "Арена Армеец" ще има във Великобритания (ESPN), Дания (заради Каролине Возняцки), Холандия, Украйна, Тайван. Именно срещу Возняцки ще се изправи и българската звезда Цветана Пиронкова в първия полуфинал днес.

В САЩ турнирът ще се гледа по специализирания Tennis Channel, който е достъпен в целия свят. Сигнал се осигурява и за сайтовете за залози.

В събота, между двата полуфинални двубоя на Qatar Airways Tournament of Champions в "Арена Армеец”, деца ще имат възможност да получат тенис урок от една от участничките в заключителния турнир на WTA.

За първи път в България ще се състои т. нар. tennis clinic, който дава възможност на малчуганите да се срещнат на корта със звезда. Тази инициатива е много популярна и съпътства всички големи турнири по света.

Името на тенисистката, която ще играе днес с децата, ще бъде разкрито от организаторите в последния момент. Събитието ще започне веднага след двубоя на Цветана Пиронкова с Каролине Вожняцки, който е с начален час 16:50. Във втория полуфинал се срещат Надя Петрова и Роберта Винчи.

Водещи

Най-четени