16 волейболисти на разположение на Плачи 09.07 | 10:16

Италианецът с богат избор преди решителните мачове с Полша

От Иво Вецев

Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Камило Плачи ще разполага с богат избор за решителните мачове с Полша във Варна в края на тази седмица, научи bgvolleyball.com

Италианският специалист ще може да избира групата за мачовете с неудобния съперник от 16 волейболисти, след като в САЩ и Бразилия той имаше на разположение едва 13.

Преди първия мач срещу Полша Плачи ще реши какви промени точно да прави спрямо състава, който загуби два мача срещу "селесао", както и един срещу американците.

На разположение на италианеца в момента са Мартин Божилов, диагоналът Николай Учиков, както и централният блокировач Борислав Апостолов, като и тримата ще се присъединят към лагера във Варна.

Днес основната група, която вчера се прибра от Бразилия, ще пътува за морската столица, където ще бъде атакувано второто място в групата пред зажаднялата за волейбол публика в зала "Конгресна".

В момента лидер е отборът на Бразилия, който предсрочно се класира за финалите в Аржентина. Следва тимът на Франция, който е с 15 точки, но без повече мачове. България е на 3-то място с 14. Следват Полша и САЩ съответно с 13 и 12.

Водещи

Най-четени