17-годишна американка грабна малкия Кристален глобус в слалома 16.03 | 14:52

Микаела Шифрин направи фантастичен втори манш, за да победи Тина Мазе

От Даниел Любомиров

Изключително смело и решително каране във втория манш донесе на 17-годишната американка Микаела Шифрин великолепна в слалома в известния източно швейцарски зимен център Ланцерхайде.

Шифрин изоставаше със 7 точки от върха в класирането в дисциплината преди днешния старт и се нареди едва 4-та след първия манш по трасето. Второто каране на американката обаче беше от висша класа, което й позволи да спечели 4-ата си победа през сезона.

Комбинираното време на Шифрин бе 1:55.60, с което тя е новата горда притежателка на Кристалния глобус в най-техничната и престижна дисциплина.

На втора позиция в Ланцерхайде остана австрийката Бернадет Шилд с изоставане от 0.20 секунди, докато на трета позиция се нареди "снежната кралица" Тина Мазе, която не бе достатъчно агресивна във втория манш.

На 4-то място остана Катрин Цетъл, въпреки че се движеше втора след първото каране, но в крайна сметка записа изоставане от 1.56 секунди и не се качи на подиума.

Така Шифрин вече има 688 точки в класирането в дисциплината слалом, с което изпреварва Тина Мазе, която е с 655. Трета с 500 остава Вероника Зузулова, която днес финишира 9-та.

Няма кой да измести Мазе от генералното класиране за Световната купа - словенката е убедителна и недостижима лидерка с 2314 точки, докато второто място е окупирано от Мария Хьофъл-Рийш с 1101, а трета с 984 е Ана Фенингер.

Водещи