26 екипажа ще участват в 44-тото издание на рали България 27.06 | 12:03

Това ще е единствената надпревара с коефициент 20 в Европейската купа - Изток

От Краси Киров

26 екипажа са подали заявки за участие в 44-тото издание на рали България, кръг от Европейската купа и втори кръг от шампионата на България.

За сезон 2013 най-голямото автомобилно състезание е единствената надпревара с коефициент 20 в Европейската купа - Изток.

С номер 1 ще стартира националният шампион за 2012 Димитър Илиев (навигатор Янаки Янакиев, Skoda Fabia S2000), който е и двукратен победител в рали България.

Илиев води и в националния рали шампионат за 2013-а, след като стартира сезона с победа в рали "Хеброс".

Номер 2 е заявен Крум Дончев (навигатор Петър Йорданов, Peugeot 207 S2000), който заедно с Илия Чубриков попълва краткия списък на българските пилоти, печелили най-голямото ни състезание.

За старта в Самоков се очаква да пристигнат водачът в класирането в Европейската рали купа Александър Салюк (Украйна, навигатор Йевхен Червоненко, Skoda Fabia S2000) и италианецът Лука Бети (навигатор Франческо Пезоу, Ford Fiesta S2000).

Появата на Бети в списъка със заявки е изненада с оглед на това, че през миналата година той беше изключен от състезанието още преди старта заради нарушение на правилата за тренировки.

Феновете по отсечките ще могат да гледат и някои от най-силните български пилоти: Игнат Исаев (навигатор Милен Илиев, Mitsubishi Lancer Evo 9), Мартин Сурилов (навигатор Здравко Здравков, Mitsubishi Lancer Evo 9), Георги Василев (навигатор Стефан Добрев, Mitsubishi Lancer Evo 8) и други.

При автомобилите с един двигателен мост се отличават заявките на Борис Григоров (Citroen C2 S1600), Антон Титов (навигатор Венцислав Мирчев, Citroen DS3) и Даниел Попов (навигатор Дилян Попов, Citroen DS3).

Третият в група JWRC за сезон 2010 Тодор Славов отново ще радва феновете по отсечките на рали България, но с автомобил от група Х/3 - Оpel Astra.

Рали България започва на 5 юли (петък) с официален старт на централния площад в град Самоков в 18:00 часа, а първата отсечка е по улиците на града и стартира в 20:10 часа.

Водещи

Най-четени