28 месеца без заплати във волейболния ЦСКА 05.10 | 14:38

Търси се нов собственик, който да поеме издръжката в клуба

От Краси Киров

Старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов даде днес пресконференция, в която обясни какви са проблемите в клуба. Най-сериозните трудности са свързани с изплащането на заплати след като волейболистите на ЦСКА не са получавали от 28 месеца своите възнаграждения.

Сашо Попов вече е президент на тима след като придоби собствеността от Георги Георгиев, който се отказа от издръжката на "червените", но остави клуба в много неизгодно положение. В момента треньора е и изпълнителен директор и президент.

Повечето звезди на клуба вече са напуснали и се очаква да се залага на млади състезатели и ветерана Ивайло Стефанов. Попов обяви, че иска Николай Иванов да стане треньор на отбора и добави, че ЦСКА ще съществува каквото и да му струва това.

В момента най-голямата цел на Попов е да намери свежи пари. ЦСКА дори ще участва в евротурнирите като ще се изправи срещу италианския Латина начело със Силвано Пранди.

"Играчите не са получавали заплати 28 месеца. Проблемите са жестоки, затрудненията са огромни, но ние сме професионалисти - ще оцелеем. Каквото зависи от нас ще го правим. Ще се явяваме на мачовете, напук на ставащото и ще излизаме да ги печелим," заяви Попов.

Лошото е, че не можем да задържим никого. Някои състезатели просто предпочетоха да продължат кариерата си в чужбина. Абсурдно е случващото се с един от най-големите отбори в българския волейбол.

Дължим и осигуровки към възнагражденията. Аз взех акциите, за да ги подаря на евентуалния нов собственик. От наша страна мога да гарантирам, че ще опитаме да намерим лостове и механизми, за да не обременяваме новия собственик със старите задължения. Призовавам хората от едрия бизнес, които имат "червени" сърца да помогнат на ЦСКА", каза още Попов на пресконференцията.

Старши треньорът на ЦСКА е говорил и с премиера Бойко Борисов за евентуалното намиране на нови спонсори или собственици.

"Отваряме си устата срещу федерацията. За нея ли трябва да бъдем?", лаконично запита Попов. Той остава старши треньор на "червените" и през този сезон, в който тимът ще разчита предимно на юноши от школата си. В състава най-вероятно ще останат опитните Ивайло Барутов, Петър Кирчев и Ивайло Стефанов.

Водещи