35 души е делегацията ни засега за игрите в Сочи 16.01 | 12:14

Пълният списък с имената се очаква да стане ясен в понеделник

От Краси Киров

16 български спортисти са сред сигурните ни представители на Зимните Олимпийски игри в Сочи 2014 до момента. Те са спечелили квоти след покриване на необходимите нормативи и със сигурност ще участват в най-големия спортен форум в руския зимен център.

19-ти януари е последната дата, на която бройката 35 души от делегацията може да бъде увеличена. Засега подобни индикации няма, като треньорите на отделните национални отбори изчакват последния възможен момент, за да определят представители.

16 спортисти и 19 треньори, медицински лица и представители на БОК ще представят България на Зимната Олимпиада. Като цяло има възможност, макар и минимална, още няколко човека да заслужат квота.

Българската федерация по биатлон се надява да уреди втора жена, освен Десислава Стоянова, за Сочи 2014, за да може България да участва в смесената щафета. Шансовете на Емилия Йорданова обаче не са големи, но до 19-ти януари тя ще продължи да се надява.

Списъкът с имената в делегацията ни ще стане ясен в понеделник, когато БОК ще проведе събрание и ще уточни детайлите около пътуването за Сочи. Председателят Стефка Костадинова трябва да избере и кой ще има честта да носи българското знаме.

През 2010-та година във Ванкувър знаменосец бе Александра Жекова, която и сега е с най-големи шансове. Друг вариант е лидерът на националния отбор по биатлон Красимир Анев, като се спряга и името на Владимир Зографски, макар той да се представя слабо в настоящия олимпийски сезон.

Водещи

Най-четени