4 дисквалификации белязаха дербито между Чикаго и Ню Йорк 22.12 | 11:30

"Биковете" превзеха "Медисън Скуеър Гардън"

От Иво Вецев

Ню Йорк Никс сдаде първата позиция в Източната конференция, след като тази вечер загуби със 110:106 от Чикаго Булс като домакин в един от най-скандалните мачове в последно време.

През цялата среща "биковете" доминираха, като защитата на "бричовете" беше далеч от оптималното си ниво - факт, който изнерви до краен предел треньора Майк Уудсън. Слабата защита доведе до 15 точки дефицит за домакините на полувремето.

През третата част нещата за Ню Йорк станаха още по-зле, след като разликата се закова на 20 точки, а до края на четвъртината Чикаго водеше с 22 точки, като това почти предопредели изхода на двубоя.

Той обаче далеч не беше свършил, тъй като се случиха доста интересни неща в "Медисън Скуеър Гардън". Първо Джей Ар Смит извърши 6-ото си нарушение и напусна игра, а това изнерви останалите играчи на "бричовете".

Близо 7 минути преди края разликата беше 15 точки, а Антъни фаулира Ноа в подкошието, а след това получи и второ техническо нарушение и също беше изваден от игра. Минута по-късно и нервите на треньора не издържаха и той също беше изгонен от главните съдии на срещата.

4:39 минути преди края Кид вкара тройка, а Ноа фаулира Чандлър под коша. Нервите на центъра също не издържаха и той скочи на своя колега в червен екип. И двамата бяха изгонени, а до края на мача Никс успя само да направи загубата си по-достойна - 106:110.

Луал Денг изигра страхотен двубой за "биковете", като завърши с 29 точки и 13 борби, а в защита се справяше относително добре срещу Кармело Антъни. Балинели добави 22 точки, а Ноа също завърши с дабъл-дабъл - 15 точки и 12 борби.

Мело също записа 29 точки преди да бъде изгонен, а Джей Ар Смит имаше 26 точки и 10 борби, но не успя да се опази от фаулове. Фелтън добави 21.

Така лидер на Изток вече е Маями Хийт, който има само 6 загуби срещу 7 за Никс. Чикаго е на 4-а позиция.

Водещи

Най-четени