4000 души освиркаха Любо Ганев и Борислав Кьосев 09.07 | 15:30

Феновете в "Арена Армеец" показаха отношението си към родната федерация

От Константин Симидчийски

Вчера приключиха финалите на Световната лига по волейбол, които се проведоха в българската столица в София.

Последният ден на надпреварата предложи много емоции на публиката в зала "Арена Армеец", която трябваше да преживее разочарованието от загубата на България от Куба с 2:3, а след нея около 4000 български фена останаха да наблюдават и финала между Полша и САЩ.

"Дружина полска" победи с категоричното 3:0, а в последвалото награждаване с индивидуални призове се отличиха Тодор Алексиев и Георги Братоев.

Членът на управителния съвет на Българска федерация волейбол и легенда в този спорт Любо Ганев трябваше да награди спечелилите сребърни медали волейболисти на САЩ. Когато дикторът в залата обяви неговото име, всички български фенове започнаха мощно да освиркват дясната ръка на Данчо Лазаров, а след това започнаха скандирания "оставка, оставка" в продължение на минута.

Преди това друг член на УС - Борислав Кьосев, отнесе подобни освирквания, докато награждаваше състезателите на Куба за спечеленото трето място в Световната лига.

По време на целия турнир българската публика показа явното си негодувание срещу действията на българската федерация, която по този начин изгони Радостин Стойчев, Матей Казийски и Андрей Жеков от националния ни тим.

От първия ден на финалите в Световната лига около 200 човека бяха направили плакати и транспаранти в подкрепа на Казийски и Стойчев, както и с призив към Лазаров и целия УС да напуснат своите постове във федерацията. Българските фенове бяха изписали своите желания на английски с цел протестите да бъдат отразени и от световните медии.

На самото награждаване обаче си пролича най-вече силната омраза на волейболните фенове към българската федерация, чиито членове бяха освирквани бурно. Президентът на федерацията инж. Данчо Лазаров пък изобщо не се появи на награждаването.

Водещи

Най-четени