50 000 лв. за световен рекорд на международния турнир "Павел Павлов" 07.06 | 18:30

За европейски рекорд премията е 25 000 лв, а за национален е 5000

От Краси Киров

Награден фонд от 50 хиляди лева ще прибере всеки участник на лекоатлетическия турнир "Павел Павлов", който успее да направи световен рекорд.

Това съобщиха днес в Пресклуб "България" организаторите на най-силното лекоатлетическо състезание на писта у нас, клуб "Павел Павлов" и родната федерация.

За европейски рекорд премията е 25 000 лв, а за национален е 5000. За класираните в челната тройка на всяка дисциплина е предвидена награда съответно 250, 200 и 100 лв.

Генералният спонсор Еврофутбол осигурява 25 000 лв награден фонд, останалите дарители са "Виваком", Първа инвестиционна банка, "Еврохолд", сп. "Атлетика" и "БГатлетик". За първи път Министерството на физическото възпитание и спорта оказва финансова помощ на турнира, подчерта президентът на клуба-организатор Георги Павлов.

В тазгодишното издание на проявата се очакват атлети от 20 държави на три континента - Европа, Северна Америка и Азия. В събота, 9 юни, от 17.30 ч на Националния стадион "В. Левски" зрителите могат да видят всичките ни елитни атлети в отделните дисциплини.

Състезанието се провежда заедно с републиканското първенство за младша възраст, за да се популяризира турнирът. Участниците ще могат да покриват нормативи за световното първенство за юношии и девойки, европейското първенство за мъже и жени и Олимпийските игри в Лондон. Входът е безплатен за всички зрители.

Водещи

Най-четени