90-ата минута уби шампионските надежди на Барселона 03.05 | 19:13

Защитата отново провали Меси и компания

От Иво Вецев

Барселона изостана в битката за титлата в Примера дивисион, и то само два кръга преди края, след като възпитаниците на Херардо Мартино изпуснаха почти сигурна победа срещу Хетафе днес, стигайки само до 2:2 срещу столичния опашкар.

Двубоят почна добре за катлунците, които поведоха още в 24' с гол на Меси след чудесен пробив на Дани Алвеш. Само 12 минути по-късно обаче грешка в защитата позволи на Лафита да изравни.

През второто полувреме домакините натиснаха и логично се стигна до гол, в чиято основа беше Фабрегас. Сеск комбинира в центъра и беше изведен отдясно, а от своя страна той поднесе топката на Санчес, който безпроблемно направи 2:1.

В 92' защитата на шампионите отново се прояви в типичен напоследък стил, след като Мартинес беше оставен сам по лявото крило, а полузащитникът с прекрасно центриране "качи" топката на главата на Лафита - 2:2 и провал за Барселона.

Загубените две точки оставят каталунците на 2-о място в класирането, но на 3 точки от Атлетико (Мадрид), както и с мач повече. В оставащите два кръга Барселона трябва да се надява на чудо, за да стигне до втора поредна титла.

Водещи

Най-четени