US Open отдаде специална почит на Андре Агаси 10.09 | 16:27

Легендарният тенисист бе приет в т.нар. "Корт на шампионите" в Ню Йорк

От iNews.bg

Една от големите легенди на тениса Андре Агаси получи специална почит от организаторите на US Open, като американецът бе включен в т.нар. "Корт на шампионите" в Ню Йорк.

"Кортът на шампионите" е специално място, което бележи присъствието на най-великите шампиони в историята на Откритото първенство на САЩ. Двукратен победител в Ню Йорк, Агаси получи горещи аплодисменти от легенди като Пийт Сампрас, Мартина Навратилова, Крис Евърт, Джими Конърс и Джон МакЕнроу. На церемонията присъства и Анди Родик, който преди броени дни изигра своя последен мач.

Андре Агаси спечели US Open на два пъти - през 1994 и 1999, като любопитното е, че през 1994 той дори не бе сред поставените на турнира.

"Андре бе истински шампион и пример за много млади американци", заяви легендарният Джон МакЕнроу, който бе водещ на церемонията.

Думата получи и Анди Родик, който изигра своя първи мач срещу Агаси през 2000, когато бе едва 17-годишен.

"Андре оказа голямо влияние върху мен, когато бях млад. Помня, че всички искаха да бъдат като него".

Самият Андре Агаси изрази благодарността си за получената чест.

"Това е единственият турнир от Големия шлем, който никога не съм пропускал. Поради това и когато някой ме попита, дали US Open ми липсва, никога не се колебая с отговора. Липсва ми вашия шум, липсва ми и тишината ви. Липсват ми моментите, когато давам всичко от себе си за вас, дори и малко отгоре. Благодаря ви за последните 21 години", обърна се Андре Агаси към аплодиращите го американци.

Агаси сложи край на феноменалната си кариера именно на US Open, като това се случи преди шест години. Един от големите любимци на американската публика, Андре завърши кариерата си с 8 титли от Големия шлем и златен медал от Олимпийските игри в Атланта през 1996.

Водещи

Най-четени