Абидал се завръща за Барса след 11 месеца 29.03 | 21:10

Защитникът попадна в групата за мача със Селта

От Иво Вецев

Феновете на Барселона, както и цялата световна, футболна общественост, могат да си отдъхнат, след като официално Ерик Абидал отново е част от групата на каталунската машина за мач от първенството.

Тито Виланова обяви днес играчите, на които ще разчита в съботния мач, като името на левия бранител фигурираше в неговия списък за първи път от последната операция, която претърпя.

Както е добре известно, през април миналата година той претърпя трансплантация на черен дроб, като тренира с Барселона от средата на февруари.

Очакваше се той да играе за тима си по-рано през миналия месец, като дори попадна в разширения състав за мача със Севиля, но в крайна сметка бе преценено да не се рискува със здравето на футболиста.

На 19-и март обаче той игра с втория отбор на каталунците в контрола срещу Истър, като това беше първият му мач след близо година пауза. Физическото му състояние вече е по-добро и му позволява да се изправи срещу Селта Виго.

Това е отлична новина за Барселона, който страда от сериозна липса на защитници, след като Карлес Пуйол и Жорди Алба са контузени и няма да могат да вземат участие за своя тим в близките няколко мача.

Водещи