Абсурдно красиви голове на Сосиедад изумиха света на Шампионската лига 21.08 | 08:53

Баските обезсърчиха Лион на "Стад Жерлан" с два рядко срещани шедьовъра

От Иво Вецев

Реал Сосиедад поднесе нова истинска изненада в плейофите на Шампионската лига, след като постави на колене редовния участник в групите Лион, като го победи с 0:2, и то на собствения му "Стад Жерлан".

Гостите показаха страхотна тактическа дисциплина, а двете им попадения бяха истинска наслада за окото. В 17' Гризман реализира безумна странична ножица от 13 метра, а в 50' Сефарович вкара от воле от близо 30 метра.

Видео с невероятните попадения на Реал Сосиедад вижте в Sporta.bg

Така Лион е на прага на това да изпусне участие в групите на Шампионска лига. След 12 поредни участия, и то успешни, френският тим трябваше да играе в Лига Европа през миналата година, а сега отново може да изпусне участие в "лигата на богатите".

Самият двубой започна с анемичен натиск на домакините, а при контраатака Карлос Вела се озова на стрелкова позиция, но феновете на домакинския тим отдъхнаха, след като крилото нацели страничния стълб.

Същата публика обаче млъкна в 17', когато дойде най-красивият момент - Карлос Вела проби отлично отляво и центрира към точката за изпълнение на дузпа. Топката дойде неудобна за Гризман, който обаче с акробатична странична ножица реализира рядко красив гол и откри резултата - 0:1 за гостите.

Гризман пропусна малко след гола изгодна ситуация, а домакините така и не успяваха да превземат половината Реал, а единствено Гюркуф беше реална заплаха за защитата на испанския тим.

След полувремето събитията на терена не се промениха, а в 50' при бърза контраатака Суртуса пусна наляво към Сефарович, който с мощна тупалка от близо 30 метра странично от вратата вкара нов невероятен гол - 0:2 и Лион беше в шок.

Вместо да се активизират домакините позволиха на испанците да натиснат, а двамата голмайстори пропуснаха две отлични възможности. Френският тим все пак се посъвзе и започна да атакува, а Гоналонс уцели напречната греда в 66'.

Домакините се впуснаха в атаки, но всичко в срещата свърши в 66', когато централният защитник Бишевац направи грубо нарушение и си заслужи втори жълт картон - Лион остана с човек по-малко.

Това предреши изхода на двубоя, като гостите спокойно доиграха срещата и не позволиха на Лион да застраши сериозно тяхната врата.

Водещи

Най-четени