Авиолиниите на Хонконг също влязоха в семейството на Формула 1 16.02 | 11:22

"Asia Jet" сключи официално партньорство с отбора на Заубер

От iNews.bg

Отборът от Формула 1 Заубер официално оповести партньорството си с хонконгските авиолинии "Asia Jet", които ще помагат на тима в тежката борба за оцеляване в света на "кралските гонки".

Спонсорският договор между "Asia Jet" и Заубер обаче ще бъде в сила за определени състезания от календара на Формула 1, единствено по време на които логото на авиокомпанията ще бъде изобразявано върху болидите на Камуи Кобаяши и Серхио Перес.

По този начин "Asia Jet" се превръща и в общо четвъртата авиокомпания от семейството на Формула 1, след "Kingfisher", "AirAsia" и "Virgin Atlantic", които вече имат установени партньорства съответно с отборите на Форс Индия, Тим Лотус и Върджин Рейсинг.

Едно от състезанията, заложени в контракта между Заубер и "Asia Jet", е дебютното Гран при на Индия, по време на което логото на авиокомпанията ще бъде разположено върху задните крила на болидите.

"Asia Jet" е престижна и разрастваща се марка в света на високите технологии, където времето и представянето са от решаващо значение. Същото нещо можем да кажем и за нашия спорт", сподели тим шефът Петер Заубер.

"Формула 1 придобива все по-голяма популярност на територията на Азия, а бройката състезания на континента се увеличава. Формула 1 е идеална маркетингова платформа за "Asia Jet", добави Заубер.

Водещи

Най-четени