Австралия и Франция на 1/4 финал за Купа Дейвис 04.02 | 10:13

Аржентина e пред отпадане

От iNews.bg

Австралия и Франция са първите два тима, които се класираха за четвъртфиналите на Купа Дейвис - неофициалното световно отборно първенство по тенис при мъжете.

В Мелбърн австралийците спечелиха първите си две срещи в петък срещу Чехия, а рано тази сутрин Сам Грот и Джон Пиърс надиграха с 6:3, 6:2, 6:2 Ян Сатрал и Иржи Весели. По този начин домакините поведоха с 3:0 в резултата и вече няма как да загубят от чехите.

По подобен начин се разви и сблъсъкът между Франция и Япония. Ришар Гаске и Жил Симон дадоха аванс на "петлите" в Токио в петък, а днес водачите в световната ранглиста на двойки Никола Маю и Пиер-Юг Ербер постигнаха успех с 6:3, 6:4, 6:4 над Юичи Сугита и Ясутака Учияма.

Шампионът Аржентина е пред отпадане още в първия кръг на надпреварата, след като изостава с 0:2 победи срещу Италия. В Буенос Айрес мощната подкрепа на привържениците на "гаучосите" се оказа недостатъчна за местните любимци.

Гидо Пея отстъпи с 3:6, 3:6, 3:6 пред Паоло Лоренци, докато Карлос Берлок бе надигран с 1:6, 2:6, 6:1, 6:7(6). Така Диего Шварцман и Леонардо Майер ще имат задачата да постигнат задължителна победа по-късно днес над Андреас Сепи и Симоне Болели, ако искат да запазят шансовете на шампионите за защита на трофея им.

Още можете да намерите на страницата Sporta.bg.

Водещи

Най-четени