Австрия с титла при мъжете и жените в Световната купа по ски 15.03 | 15:41

Ана Фенингер и Марсел Хиршер с големите Кристални глобуси

От Даниел Любомиров

Австрийските звезди в алпийските ски Ана Фенингер и Марсел Хиршер зарадваха страната си с триумф в Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като последователно спечелиха големия Кристален глобус при жените и мъжете.

Фенингер бе улеснена в победата си в генералното класиране след контузията на германката Мария Хьофъл-Рийш, която се отказа три кръга преди края на сезона в най-гледаните зимни спортове.

Фенингер завърши втора в супергигантския слалом в Ленцерхайде на 13-ти март и това ѝ беше достатъчно, за да узакони крайния си успех и големия Кристален глобус.

Днес сънародникът ѝ Марсел Хиршер подпечата триумфа си при мъжете, след като основният му конкурент Аксел Лунд Свиндал отпадна в първия манш на гигантския слалом в Ленцерхайде.

Ако Хиршер бе завършил в топ 3 на състезнието, щеше да спечели и малкия Кристален глобус в дисциплината. Той обаче остана 4-ти на само 0.01 секунди от третия Феликс Нойройтер, което му осигури 560 точки в класирането – колкото събра и победителят в Ленцерхайде Тед Лигети.

Американецът, който спечели олимпийската титла в дисциплината в Сочи 2014, има 5 победи в стартове по гигантски слалом през сезона срещу само 2 за Хиршер, което натежа при определянето на носителя на малкия Кристален глобус.

Хиршер обаче стана първият австриец в богатата история на страната, който печели Световната купа в три последователни години. Лигети пък за пети път в кариерата си стига до отличието в гигантския слалом.

Водещи

Най-четени