Азербайджан с тежка загуба преди мача с България 03.09 | 20:03

На 9-ти септември от 19 часа в столицата Баку българският национален отбор започва кампанията си в евроквалификациите именно с гостуване на възпитаниците на Берти Фогтс

От iNews.bg

Съперникът на България в първия кръг от квалификациите за Европейското първенство през 2016-та година – Азербайджан – загуби с разгромното 0:4 гостуването си на Русия в контролен мач преди старта на пресявките за шампионата на Стария континент.

На 9-ти септември от 19 часа в столицата Баку българският национален отбор започва кампанията си в евроквалификациите именно с гостуване на възпитаниците на Берти Фогтс.

Азербайджан не оказа сериозна съпротива на очевидно по-класния руски състав и записа тежко поражение точно преди старта на битката за място на Евро 2016. И двата тима играха в схема 4-4-2 на стадион "Арена Химки" пред близо 19 хиляди зрители.

Още в 6-ата минута нападателят на Зенит (Санкт-Петербург) Александър Кержаков откри резултата след подаване на Дмитрий Комбаров. В 12-ата отново Кержаков нанесе точен удар и увеличи аванса на домакините, този път възползвайки се от пас на Денис Черишев.

Нападателят на Зенит вече има 28 гола в 85 мача с националната фланелка и по този показател е номер 1 в историята на самостоятелния руски национален отбор. Кержаков изпревари на първото място по брой попадения Владимир Бесчастних, който в периода 1992-2003 година записа 26 гола в 71 мача.

В 41-ата минута Сергей Игнашевич направи 3:0, а 9 преди края красиво изпълнение на съотборника на Станислав Манолев в Динамо (Москва) Владимир Гранат оформи крайния резултат 4:0.

Селекционерът на азерите Берти Фогтс направи шест смени в течение на срещата, но не можа да промени хода на двубоя.

Водещи

Най-четени