Алегри вижда Милан на финал при успех над Барселона 16.03 | 20:00

Треньорът на "росонерите" не бърза да мисли за четвъртфиналите в Шампионската лига

От Даниел Любомиров

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри прецени, че е твърде рано да говори за шансовете на италианския първенец срещу Барселона в Шампиоската лига.

Жребият днес определи двата колоса да се изправят един срещу друг на четвъртфиналите от турнира, след като вече премериха сили и в груповата фаза - Барселона спечели гостуването на "Сан Сиро" с 3:2, а преди това мачът на "Ноу Камп" бе завършил 2:2.

"Да погледнем позитивната страна - ако отстраним Барселона сега, ще имаме големи шансове да стигнем финала", каза Алегри след тегленето на съперниците. "Вече играхме срещу тях през този сезон - те са най-добрият отбор в света, но Милан ще даде най-доброто от себе си."

Наставникът на "росонерите" добави още, че двубоите с Барса в групите са помогнали на играчите му да натрупат още повече опит.

"Мачовете ни с тях определено ни помогнаха да израстнем като състав. Ще трябва да атакуваме и да сме съсредоточени. В Испания играхме добре в защита, а в ответния сблъсък също бяхме на ниво, независимо от загубата.

Надявам се всичките ни контузени играчи да са на линия за срещите с Барса, но засега ще трябва да се съсредоточим върху другите ни двубои - утре ни предстои труден сблъсък с Парма в Серия А."

"Никой в отбора не се плаши от Барселона, но пак повтарям, че е твърде рано да мислим за Шампионската лига - първо имаме мач с Парма, след това важен двубой за Купата на Италия срещу Ювентус, после и среща с Рома, като едва тогава идват каталунците", коментира Алегри.

Треньорът на Милан посочи и кадровите си проблеми преди мача от Серия А на "Стадио Енио Тардини" - по думите му Робиньо не е тренирал вчера, Макси Лопес би трябвало да се възстанови за двубоя, докато за Алешандре Пато не е ясно дали ще бъде на линия.

Водещи

Най-четени