Александър Станков е новият треньор на Локомотив (Пловдив) 15.06 | 13:42

На "Лаута" представиха Мартин Камбуров, Здравко Лазаров и Руслан Куанг

От Божидар Азманов

Локомотив (Пловдив) представи новия си наставник. Очаквано това е Александър Станков.

 

Освен него на "Лаута" днес бяха показани и три от новите попълнения на клуба - Мартин Камбуров, Здравко Лазаров и Руслан Куанг.

 

Камбуров се завръща в Пловдив след шест години. За последно той игра в ЦСКА, но бе изгонен от "Българска Армия" на старта на подготовката.

 

Здравко Лазаров пък си тръгна от Локомотив миналото лято след оттеглянето на Константин Динев и през последната кампания игра в Славия, а Руслан Куанг идва от изпадналия в Б група Ботев Враца.

 

"Искам да виждам повече усмивки в този отбор, дано с работата си допринесем да има повече усмивки", заяви при представянето си Сашо Станков.

 

Нямах намерение да продължавам кариерата си в България, но начина по който великия Локомотив ме покани, нямаше как да откажа. Верните фенове на отбора са една от основните причини да дойда тук.

 

Моят поглед винаги е бил насочен към младите футболисти. Наред с опитните хора, които се връщат у дома си, ще бъдат налагани и млади футболисти от школата на Локо и хора, които имат бъдеще във футбола.

 

Виждате в какви трудни времена живеем, виждате какви катаклизми се получават по другите отбори, затова в България, особено във футбола, трябва да се произвеждаме. Затова наред с успехите, които ще гоним като отбор, основната идея е и да произвеждаме футболисти.

 

Независимо колко време ще остана в отбора, искам след мен да има материал от млади футболисти", добави специалистът, който не скри задоволството си, че в редиците му ще има футболисти като Здравко Лазаров и Мартин Камбуров.

 

Станков поясни, че с Лазаров, Камбуров и Куанг селекцията в Локомотив не свършва. Нови играчи към "смърфовете" ще се присъединят на лагера в Банско.

Водещи

Най-четени