Александър Тонев подписа за четири години с Лех (Познан) 17.06 | 09:12

С финализирането на трансфера му в Лех, Тонев става третият българин, обличал фланелката на клуба след Кристиян Добрев и Илиян Мицански

От Мариян Найденов

Младежкият национал Александър Тонев официално е футболист на Лех (Познан), съобщиха от клуба. Вече бившият играч на ЦСКА е подписал 4-годишен договор (до 30 юни 2015 г. - бел. ред.) с полския отбор вчера и ще носи фланелка с номер 24 в новия си клуб.

Двата отбора не съобщават подробности по сделката, но по предварителна информация ЦСКА ще получи 400 000 евро за Тонев, като сумата може да достигне и до 500 000 в зависимост от представянето на футболиста.

"Тонев е млад, но завършен футболист. Той разполага с всички качества да играе на най-високо ниво. Обясних му, че Лех е фантастичен клуб със страхотен стадион и фенове. Казах му още, че той има голям шанс дори да се превърне в ключов футболист в нашия състав", каза старши-треньорът на Лех Хосе Мария Бакеро при представянето на Александър Тонев.

"Гледах няколко мача на Лех от миналия сезон, но нямам други впечатления. Мисля, че отборът е доста добър. Чух и за страхотната публика в Познан", каза Тонев, който се очаква днес да се прибере за няколко дни в България, за да продължи лятната си ваканция. 

С финализирането на трансфера му в Лех, Александър Тонев става третият българин, обличал фланелката на клуба след Кристиян Добрев и Илиян Мицански.

Водещи

Най-четени