Алжир изригна в мач с 6 гола на Мондиал 2014 22.06 | 23:36

Здрава битка за второто място в групата

От Иво Вецев

Алжир и Южна Корея изиграха един от най-атрактивните мачове на Световно първенство 2014, като "пустинните лисици" стигнаха до страхотен успех с 4:2 над 4-ите от Мондиал 2002 във втория мач за двата тима от група H на шампионата на планетата в Бразилия.

Африканският тим изигра страховито първо полувреме, в което съдията не отсъди дузпа за нарушение срещу Фегули, но пък Алжир се отчете с цели три гола до почивката.

Слимани пръв успя да разпечата вратата на Корея, като в 26' се възползва от грешка в защитата. Още преди да се окопитят символичните домакини допуснаха още един гол, като Халиш засече центриране от корнер за 2:0. В 38' пък Джабу направи резултата класически.

Второто полувреме обаче Корея натисна и стигна до гол чрез Хьон Мин Сон в 49', а след това последваха брилянтни намеси на Райс М'Боли. Той удържа фронта до 62', когато Бехрами вкара за 1:4 и подпечата победата на своите.

До края на мача Коо Жа Чул успя да намали до 2:4, но с още две намеси М'Боли отказа азиатците от каквато и да е амбиция за победа.

Повече подробности, снимки и видео в Sporta.bg

Водещи

Най-четени