Алонсо най-бърз в дъждовния първи ден на Муджело 01.05 | 20:10

Големият дужд попречи на пилотите да покажат истинските си възможности

От Краси Киров

Фернандо Алонсо записа най-добро време на сезонните тестове в Муджело още в сутришната сесия, а следобедът бе подчинен на нестихващия дъжд, който не позволи на пилотите да разгръщат голяма част от потенциала си.

В крайна сметка испанският пилот на Ферари записа най-бърза обиколка 1:22.444 минути и се нареди на първо място в класирането, въпреки че подобни постижения не се взимат под сериозно внимание в тестовете.

Самият Алонсо побърза да обяви в профила си в социалната мрежа Туитър, че "въпреки сериозния дъжд, все пак успяхме да тестваме нещо".

Бурята, която се изсипа над пистата в Муджело, компрометира напълно втората сесия на тестовете и попречи на отборите да изпробват каквито и да е обновявания по болидите си. Стигна се до момент, в който пистата беше затворена, защото хеликоптерът за спешни случаи не можа да излети поради липса на достатъчно светлина.

Поради тази причина много от отборите решиха да не се пускат на пистата следобеда и да пестят гуми за утрешния ден. Тестовете в Муджело ще продължат до четвъртък, а всеки един тим от Формула 1 разполага със 100 комплекта гуми от Пирели и трябва да преценява как ще ги използва по време на тестовете и състезателните уикенди.

Нико Розберг със своя Мерцедес бе един от малкото пилоти, които излязоха на трасето, като немецът завъртя 49 обиколки и застана на първо място по този показател.

За МакЛарън Гари Пафет записа 12-то време за деня, докато колегата му Оливър Търви се бе наредил седми след първата сесия. Останалата част от състезателите не подобри постиженията си от сутринта.

Близо 25 000 италиански привърженици на Формула 1 се стекоха на Муджело, за да се насладят на любимия си спорт - Фернандо Алонсо обаче не можа да ги зарадва с бърза обиколка следобяда, защото тренираше излизания от бокса през по-голямата част от времето.

Водещи

Най-четени