Алонсо най-бърз преди квалификациите, наказаха Хамилтън 20.04 | 13:39

Фернандо Алонсо даде заявка за полпозишън със силно представяне в Бахрейн

От Даниел Любомиров

Фернандо Алонсо продължи доброто представяне на Ферари в свободните тренировки в Бахрейн и даде най-бързо време в третата свободна сесия преди началото на квалификациите.

Победителят от Китай демонстрираше завидна скорост в рамките на една обиколка и вчера, но днес изчака до самия край на тренировката, за да отвее конкуренцията с гумите медиум.

Алонсо спря хронометрите на 1:33.247 и измести Себастиан Фетел от първата позиция, с което също така се реваншира и за една малка грешка от по-рано, когато излезе извън очертанията на пистата след втори завой.

Фетел използваше твърдите гуми почти през цялото време, преди най-накрая да се реши да заложи на медиум, но така и не успя да подобри постижението на Алонсо.

Германецът от Ред Бул може да използва идентична стратегия на тази в Китай, която го изстреля от 9-то място на решетката до ожесточена битка за подиума.

В крайна сметка той приключи с най-добро време от 1:33.348 минути или 101 хилядни от секундата по-бавно от лидера. Марк Уебър се нареди на трета позиция по време.

Люис Хамилтън завърши 5-ти и попадна в сандвич от болидите на Лотус - Кими Райконен стана 4-ти, а Ромен Грожан - 6-ти.

Британецът имаше доста проблеми в своя Мерцедес в самия край на тренировката, когато лявата му задна гума тотално деградира. Това се отрази на окачването и Люис претърпя инцидент, който не му позволи да се върне повече на пистата.

Минути след края на сесията стана ясно, че Хамилтън има проблем със скоростната си кутия, която трябваше да бъде сменена. Това ще коства на шампиона от 2008-ма година наказание с 5 места в квалификациите.

Дуото на Форс Индия Адриан Сутил и Пол ди Реста се нареди на 7-ма и 8-ма позиция, като отново даде заявка за участие в квалификация 3.

Фелипе Маса успя да финишира едва 11-ти по време, но пак беше по-бърз от пилотите на МакЛарън.

Топ 10 заформиха Нико Розберг и Нико Хюлкенберг.

Водещи

Най-четени