Алонсо нападнал фотограф и му счупил апарата 10.05 | 20:40

Испанският пилот реагирал бурно на опит да бъде заснет със своята приятелка

От Даниел Любомиров

Фернандо Алонсо е нападнал фотограф пред хотела си в Барселона и му е счупил камерата, заяви потърпевшият и публикува снимка от инцидента в социалната мрежа Twitter.

Вижте в Sporta.bg снимката, на която се вижда как бесният Алонсо е хванал фотографа и опитва да го събори на земята.

Причината за изнервянето на Алонсо е фактът, че Мартин е опитал да го заснеме с приятелката му - руската моделка Даша Капустина.

Мартин сподели в социалната мрежа Twitter, че Алонсо е счупил фотоапарата му, който е на стойност 6 000 евро. В резултат на това репортерът ще съди пилота от Формула 1.

"Ти си позор! Ти трябва да даваш пример на милиони деца по света! Засрами се", написа Мартин в Twitter.

Според репортера има четирима свидетели на инцидента, който се е случил преди началото на първата свободна тренировка в Барселона.

Алонсо беше най-бърз в първата сесия на пистата "Каталуния". Доминацията на "черните кончета" бе затвърдена от второто място на Фелипе Маса.

Състезателите бяха затруднени от променливото време, като в началото на сесията валеше дъжд, а след това метеорологичните условия се подобриха, като тогава бяха записани и най-добрите резултати.

Световният шампион Себастиан Фетел се оказа по-бърз от Фернандо Алонсо само с 0.017 секунди, но това се оказа напълно достатъчно за него да завърши като най-бърз във втората свободна тренировка в Барселона.

По-рано днес Алонсо оглави класирането след първата тренировъчна сесия на пистата "Каталуния", а днес записа обиколка за 1:22.825 минути.

Фетел обаче беше още по-прецизен със своя Ред Бул, в който нямаше много гориво, като подобри постижението на испанеца едва със 17 хилядни от секундата.

Това се оказа и решителната обиколка за деня, която остави световния шампион на първо място.

Марк Уебър се нареди точно зад болида на Ферари на трета позиция също с доста прилично време - 0.083 секунди по-бавно от съотборника си в Ред Бул.

Австралиецът и Алонсо си разменяха водачеството в последните 20 минути на тренировката, след което силната обиколка на Фетел го изстреля на върха.

Кими Райконен и Фелипе Маса запълниха топ 5, като бразилският пилот на Ферари беше с 0.3 секунди по-бавен от колегата си в Скудерията.

Люис Хамилтън и Нико Розберг си оспорваха лидерството в началото на сесията, но приключиха съответно 6-ти и 7-ми в края на деня. Адриан Сутил и Пол Ди Реста бяха разделени от Жан-Ерик Верн в края на топ 10.

Дженсън Бътън и Серхио Перес изпробваха пакета обновления по болидите на МакЛарън, от който най-важно е новото предно крило. Двамата обаче успяха да завършат едва 12-ти и 13-ти.

Водещи

Най-четени