Алфредо Ди Стефано дари 659 лични вещи на музея на Реал Мадрид 16.02 | 19:25

Легендата на "кралския клуб" зарадва всички почитатели на клуба, които ще могат да се насладят на личната му колекция от спомени

От Константин Симидчийски

Легендата на Реал Мадрид Алфредо Ди Стефано направи дарение от 659 лични вещи на музея на "кралския клуб", с чиято фланелка направи име в световния футбол през 50-те и 60-те години на миналия век.

85-годишният аржентинец довери, че е получил предложения и от други места за личната си колекция от спомени, но е сметнал, че тяхното истинско място е митичният "Сантяго Бернабеу" в Мадрид.

"Желанието ми е всички членове на Реал Мадрид и фенове на тима да се радват на тях. Идеята бе лично моя, като клубът я прие", заяви легендарният Ди Стефано.

"Исках да бъда сигурен, че всички тези предмети са в сигурни ръце. Имах и други оферти за тях, но ги отклоних. Мястото на тези спомени е Реал Мадрид", добави почетният президент на "кралския клуб".

Алфредо Ди Стефано, който има записани мачове както за аржентинския, така и за испанския национален отбор, има реализирани над 300 гола с легендарната бяла фланелка на Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени