Американец изрази готовност да се бие с Кобрата 15.02 | 14:34

"Звучи добре", заяви Брайънт Дженингс относно евентуален мач с Пулев

От Константин Симидчийски

Американският боксьор Брайънт Дженингс приветства идеята да се изправи срещу Кубрат Пулев в елиминационен сблъсък за излъчване на опонент на световния шампион в тежка категория Владимир Кличко.

Както вече е добре известно, вчера Томаш Адамек официално потвърди, че се оттегля от предстоящия си двубой с Кубрат Пулев, който самият той си спечели, побеждавайки Стив Кънингам през декември.

Адамек изтъкна финансови причини за решението си, а в последствие и наговори куп глупости по адрес на българската Кобра.

Все още няма ясна информация, кой ще бъде следващият опонент на Кубрат Пулев. Най-често обаче се споменава името на друг непобеден боксьор - 28-годишният американец Брайънт "By-By" Дженингс, който може да заеме мястото на Томаш Адамек.

"Звучи добре", написа Дженингс в отговор на съобщение, написано до него в социалната мрежа Twitter.

Брайънт Дженингс все още няма загуба на професионалния ринг, като роденият в Пенсилвания боксьор е спечелил всичките си 16 мача до момента. В 8 от тях е надделял с нокаут. Може да се каже обаче, че визитката на американеца е сравнително скромна, поглеждайки към опонентите, които той е имал до момента.

За последно Дженингс спечели с технически нокаут срещу боксьора от Тонга Бови Тупо, като най-сериозния си успех той постига на 24 март 2012 година. Тогава негов съперник е бившият световен шампион в тежка категория - Сергей "Белия вълк" Ляхович, като американецът печели с технически нокаут в 9-ия рунд.

Водещи