Американка нанесе шеста поредна загуба на Цвети Пиронкова 07.03 | 07:34

Най-добрата ни тенисистка отпадна още на старта на силния турнир в Индиън Уелс, след като допусна поражение с 6:3, 6:4 от 48-ата в света Кристина МакХейл

От Мариян Найденов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова приключи участието си на силния турнир в Индиън Уелс (САЩ), след като допусна загуба с 6:3, 6:4 от представителката на домакините Кристина МакХейл в първия кръг.

Така негативната серия за 25-годишната пловдивчанка продължава, като за нея това бе шесто поредно поражение в турнири под егидата на WTA. Загубата от МакХейл пък бе втора за Цвети от двете ѝ срещи с американката досега.

За Пиронкова това бе осмо участие в Индиън Уелс, като тя никога не е достигала до трети кръг. Шест пъти се е класирала за втори кръг, а миналата година и сега напуска надпреварата след загуба още на старта.

Добрата новина за Цвети е, че нямаше да защитава точки от предишния сезон, но загубата още в първия кръг прави вероятността тя да загуби мястото си в топ 50 на ранглистата много голяма. В момента Пиронкова е именно под номер 50 в класацията на WTA.

Следващият турнир, на който българката е заявила участие е друга силна надпревара в САЩ - тази в Маями, която започва след две седмици.

Иначе срещата с Кристина МакХейл започна по възможно най-лошия начин за Пиронкова, която загуби още първото си подаване и то на нула, а малко след това пропусна и две точки за връщане на пробива. При 5:3 в полза на американката, Цвети сервираше за оставане в сета, но допусна нов пробив, с който МакХейл сложи точка на спора в първия сет.

Втората част премина през доста обрати. Този път Пиронкова проби съперничката си на старта и поведе с 2:0 в геймовете. Тя беше много близо до втори пореден пробив, след като водеше с 30:0 в третия гейм, но тогава настъпи неочакван срив в играта ѝ и американката взе четири поредни гейма, за да се откъсне с 4:2.

Цвети не се отказа да преследва победата и върна пробива, а после изравни за 4:4, но след това българката не успя да задържи подаването си и бе пробита за трети път в мача, а МакХейл не трепна при сервис гейма си и затвори сета с 6:4, а с това и мача.

Така 48-ата в света американка си осигури среща с поставената под номер 13 в основната схема Мария Кириленко (Русия) във втория кръг на надпреварата.

Водещи

Най-четени