Американски малчугани надбягаха Юсейн Болт на 100 метра 28.09 | 15:43

Световният рекордьор и негов спонсор организираха благотворителна инициатива за американски ученици

От Михаела Ганчева

Вчера десет американски деца, обвързани в проект за извънкласни занимания, направиха нещо, за което мечтаят десетки лекоатлети по света - надбягаха най-бързия човек на планетата Юсейн Болт на 100 метра.

Още повече, загубилият трикратен олимпийски шампион прие с широка усмивка поражението, защото то ще подпомогне развитието на малчуганите и ще отвори врати за тяхното образование и реализация.

Благотворителната кампания на Болт е в партньорство с един от спонсорите на "светкавицата" - производителя на луксозни часовници Hublot, който обеща да дари по 10 000 долара на всяко дете, което успее да победи Болт в коронната му дисциплина.

Спирката в ЛА бе част от почивката на ямайския спринтьор, който отново ще се върне на пистата, за да започне усилена подготовка за Олимпиадата в Лондон след месец. Болт е отделил дни от ваканцията си да посети прочутия Лас Вегас за първи път в живота си, преди да се завърне в родна Ямайка и отново да срещне любимите си хора там.

Още отсега обаче Болт си е поставил поредната висока цел в състезателен план - рекордьорът иска не само да спечели златото в Лондон, но и да сътвори нещо нечувано на пистата, с което да бъде запомнен завинаги. "Искам да стана легенда", за пореден път заяви той.

Водещи

Най-четени