Ана Фенингер спечели златото в суперкомбинацията 11.02 | 16:05

Младата австрийка триумфира след като даде четвърто време и в двете дисциплини

От Краси Киров

Австрийската скиорка Ана Фенингер спечели световната титла в Суперкомбинацията на първенството в немския зимен център Гармип-Партенкирхен. 21-годишната австрийка триумфира с общо време от 2 минути 43.23 секунди след като даде четвърто време (1:49.67) в спускането и четвърто време (53:56) в слалома.

Младата Фенингер направи много силно спускане като изостана само на 40 стотни от лидерката Елизабет Гьоргъл. Иначе в слалома най-бърза бе Никол Хосп, която отвя съперничките си с повече от секунда, но заради слабото каране в спускането зае 12-то място в генералното класиране.

Със среброто се окичи Тина Мазе от Словения, която записа време от 2 минути 43.32 секунди. Бронза остана за шведката Аня Першон.

Спускането бе спечелено от Елизабет Гьоргъл, която преди два дена спечели Световната титла в Супер-Г. Австрийката бе много близо до втори триумф, но заради слабо каране в края на пистата при слалома остана на пето място в крайното класиране.

Германката Мария Рийш отново разочарова публиката. Водачката в световната купа, която е родена именнно в Гармиш остана на цели две секунди от Гьоргъл, а в крайното класиране зае 11-то място. Преди състезанието Рийш се оплакваше от грип и това изглежда и е попречило да даде всичко от себе си.

Американката Линдзи Вон изостана на секунда и 60 стотни от лидерката Гьоргъл след спускането. Вон обаче се отказа от участие в слалома заради проблеми с контузията си.

"Не бях готова на 100 % отново и няма да участвам на слалома. Нямам добра концентрация и не мога да се фокусирам. Ще се опитам да се върна в играта в неделя по време на спускането," заяви красивата американка.

Водещи

Най-четени