Английските медии очакват Гуардиола или Моуриньо начело на Челси 05.03 | 08:15

След поредната загуба в Премиършип Андре Вилаш-Боаш логично бе уволнен, а на неговото място може да седне един от двамата най-добри треньори в света

От Даниел Любомиров

Английските медии веднага започнаха да спекулират с името на новия мениджър на Челси, който ще замени оказалия се неуспешен експеримент Андре Вилаш-Боаш.

Португалският специалист прикова погледите на Европа с атрактивния футбол на Порто от миналия сезон, но не успя да впечатли на "Стамфорд Бридж" и логично напуска поста си.

Вилаш-Боаш не беше приятен на никого в Лондон не само заради странното си име, което англичаните намираха за трудно да произнасят. Под негово ръководство клубът не започна добре сезона, а провалите са нещо, което той не познаваше до момента в кариерата си.

Също така английските медии успяха до такава степен да притеснят португалеца, че той на няколко пъти индикира, че не може да се справи с огромното напрежение. Друг е въпросът, че вероятно Вилаш-Боаш не е успявал да извлече максимума от звездите в състава си и Челси претърпя цели седем поражения в Премиършип под негово ръководство.

Guardian побърза да публикува информацията, че собственикът на Челси Роман Абрамович иска да привлече начело на отбора един от двамата най-добри треньори в света - Хосеп Гуардиола или Жозе Моуриньо.

Според изданието за целта Гуардиола не трябва да преподписва с Барселона, а Моуриньо да напусне Мадрид през лятото - нещо, което вече медиите в Англия си пожелаха, а наскоро подхраниха с новината, че Жозе си търси жилище в Лондон.

Други вестници и електронни издания също се опитаха да потърсят заместник на Вилаш-Боаш, като най-спряганото име е Рафаел Бенитес, но този вариант се задържа на повърхността на спекулациите само няколко часа.

Guardian обаче не се позовава на сигурни източници и статията по-скоро изглежда вдъхновена от неограничените финансови възможности на Абрамович, за когото не е проблем да убеди нито Моуриньо, нито Гуардиола.

Друг е въпросът, че намеренията на двамата специалисти не е сигурно, че са включвали преминаване начело на Челси.

Моуриньо е на път да прекрати хегемонията на Барселона в Примера дивисион, а Пеп няма нищо против да продължи договора си с каталунците за още един сезон.

Друг интересен слух е, че Вилаш-Боаш ще замени Клаудио Раниери начело на Интер, тъй като италианският специалист има дори по-лоша съдба на кормилото на "нерадзурите".

Водещи

Най-четени